Tokyo Gore Police


 

 

Ibland händer det, dock ytterst sällan att man blir riktigt förvånad av en film. Jag har den senaste tiden snöat in på asiatisk film igen som jag gör med jämna mellanrum. Jag stötte på en film som fick mig att inse att det behöver inte alltid finnas ett innehåll för att tavlan ska vara intressant.

Jag ska börja med att beskriva filmen som fick mig att tänka efter. Det är Tokyo gore police med den underbara Eihi Shiina i huvudrollen som den något labila polisen Ruka. Ruka ser som liten sin far bli skjuten men vi pratar inte om "hollywoodskjuten" här utan den stackars mannen huvud exploderar i miljoner bitar och vad som känns som 300 liter blod sköljer över kameran och nu förstår man vad som väntar. Detta händer de första 10 sekunderna i filmen så jag avslöjar inget som är viktigt för den mycket tunna berättelsen som väntar.


Rukas arbetsgivare det vill säga polisen i tokyo har nu blivit privatiserad med dramatiska effekter, de avrättar folk på löpande band och ibland på öppen gata med barn som pubilk.

Rukas uppgift inom polisen är att lokalisera och förgöra en ny form av människor som kallas ingenjörer. Dessa är mutanter och när de blir skadade så växer vapen ut istället för låt oss säga en arm. Ingenjörerna dör under extrema former med motorsågar och liknande saker inblandade med mängder av blod som sprutar likt sprinklersystem.

Jag ska inte säga så mycket mer om själva filmen jag tror att det räcker med att räkna upp ett par saker som jag aldrig tidigare beskådat. Det finns en flicka som har en alligator mun som underkropp, en man som får benen avkapade och blodet sprutar så intensivt att mannen börjar flyga runt i byggnaden. Jag lovar att detta är bara ett par saker som filmen stolt visar med ingående detaljer.

Nu till min själva poäng.

Jag har sett en del film och blir sällan förvånad men filmindustrin slänger ibland ur sig fantastiska filmer som både skrämmer och förvånar mig. Det skapas en väldigt skrämmande realistik framtid som verkligen går i våldets tecken. Skrev jag just realistisk? Ja fast inte på det traditionella sättet. Trots fontäner av blod och inälvor som flyger blir stämingen i filmen extrem obehaglig. Missförstå mig inte här jag skrattar som bara den i delar av filmen men genast när man tror att det bara ska vara roligt en längre tid kommer en skuvbol som träffar en i skallen och genast skiftar stämningen igen.

Jag kan rekommendera den här filmen till alla som vet med sig att de kan se blodet flyta utan att kasta upp frukosten och kanske tycker att det är kul till och med. Det behövs verkligen inte vara ett smart manus och kosta miljontals dollar för att göra en bra film. Allt som behövs är en bra regissör och en bra skådis så kan en vision bli verkligenhet. Det gäller bara att se igenom ytan så inser man fort vilken underbar film detta är.
Ibland kan förpackningen se ut som en överkörd lämmel och ändå rymma en fantastisk skatt, dock täckt i blod och inälvor men ändå. Så döm inte boken efter omslaget och döm inte heller filmen av blodkvantiteten.

Hur funkar folk?


Snälla Peter läs dina mail!
Har varit lite dålig på att hålla den här igång men händelser i världen ger mig inget val så jag måste fortsätta.

Det är så här att det är en mycket speciell film som just i detta nu håller på och spelas in på andra sidan jorden. Peter Jackson har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och lämnat döda småflickor bakom sig och ger sig på nytt in i Midgård med svärdet i högsta hugg.

The Hobbit.
Kan inte bli dåligt tänkte jag när det stod klart i himlen att Peter var tillbaka. En man som lyckades med Sagan om ringen borde inte ha några problem att åter få rätt känsla och blanda det med rätt volym våld så det blir sådär härligt så det sprakar lite i hjärnan. Men det finns ett stort svart och jävligt obehagligt moln på himlen över Hobsala.

De flesta av er tänker antagligen redan samma sak nu när Mikael Persbrandt ska sätta ner sina poliskängor i det allra heligaste. Hittills har jag endast sett den här mannen i svenska "filmer" och det är inte mycket att förstöra till och börja med. Men nu är det ett multimiljon projekt som ligger i riskzonen här. Det kan bli så att en hel nation inte kan se karaktären Beron utan att tänka på Gunvald eller någon annan lam person som mannen här över har poträtterat.

Tänk er själva tillbaka till 2001 ni satt i biosätet och ni hörde Cate Blanchetts röst berätta om midgårds senaste historia och när kameran sveper över hobsala dansar Jan malmsjö in i erat synfält. Skulle någon kunna ta det på alvar?? Det var kanske att dra det till sin spets eller .....nej fan heller det är minst lika illa som att se Beron luffsa förbi kameran och väsa -Åh fy fan.

Det är vid såna här tillfällen man måste intala sig själv att det blir bra. Hålla en positiv attityd och be till filmgudarna. Kanske upptäcker Peter mina mail och följer mitt råd. Tejpa fast Persbrandt på en val och om han överlever kan vi sätta honom i vår filmindustri istället den är redan besudlad låt inte den Nya zeeländska bli det med.

Hur funkar folk?

RSS 2.0