Slå ett slag för censuren

Lagom nu när svenska censurbyrån tagit sina förnuft till fånga och lagt ner, börjar jag jag misstänka att censuren inte var en dålig ide.

Jag menar att censur av filmer är något som endast funkar om man har ett väldigt speciellt styrelseskick i landet där man utövar censur. Man bör helst bara ha en man som bestämer allt och sedan lägger man till en hemlig poliskår med obegränsad frihet att utöva allt som behövs för att "ändra" sinnelaget hos oliktänkande. I ett sådant samhälle förstår jag verligen att det behövs censur men i Sverige?
Men nu har i alla fall svenska folket fått tillräckligt mycket förtroende att själva bestämma vad vi vill se och skönt är väll det? Eller?

Tänk om det fanns en censur som istället för att varna för våldsamma scener nu istället varnar för skit.

Ni sitter hemma funderar att gå på bio och slår upp biosidan och brevid varje titel finns små bilder som varnar för filmens brister. Bilderna som följer är några tips som man använda sig av för att varna biobesökare för vad det är de verkligen kommer att bevittna.


Den här skulle visa att kvaliten på effekterna inte är i toppklass. Jag hade velat se en sådan innan jag såg Drive angry.Den här skulle visa tydligt att fimen inte har något manus. Igen skulle varit användbart att veta innan man såg Quantum of solace.
Jeremy irons anlete skulle få oss med engång att inse att det är väldigt överskattade och överspelande människor i filmen vi ska se. Igen så hade detta varit användbart att veta innan man såg någon av hans filmer så man kan stålsätta sig ordentligt och försöka ta hans karaktärer på allvar.Det här säger sig självt. Man hade inte råd med riktiga skådespelare så man tog en eller flera av Wayans bröderna. Det är bara att springa när man sen den här bilden, långt och väldigt snabbt.Ah Joel Schumacher som på egenhand nästan dödade Batman. Ser man honom vet man med säkerhet att filmen man ska se har så dålig regi att man börjar fundera på att begå självmord. Enda sättet att komma ur den djupa koman av likgiltighet är att vänta på eftertexterna som antagligen tar dig tillbaka till ljuset.Michael Bay är ett säkert kort. Man kan vara helt säker på att saker kommer explodera från början till slut. Det behöver inte ens vara saker som kan explodera här är man garanterad att allt från krutdunkar till marsvin flyger i luften med väldigt påkostade effekter.Ser man den här bilden kan man ställa in sig på att det en riktigt katastrof som väntar. Allt kommer vara dåligt absolut inget kommer vara värt att lägga på minnet och du kommer lida av varje sekund som visas. Det kommer skära i din själ och du kommer inte ut levande från biografen, filmen kommer med liksäck och en pillerburk.

Vilken otrolig service det här skulle vara och jag vet att folk skulle ha nytta av mina små bilder, så mycket lidnande och besvikelse man kan bespara folk. Ska skriva ihop ett förslag och skicka in till vårt lands styrande. Kommer och bli mycket uppskattat. Så slå ett slag för en ny censur som verkligen varnar för sånt man inte vill se.


Hur funkar folk?


RSS 2.0