Fredsaktivist, my ass

Jag såg precis en reklamfilm på tv för minst 76e gången men det är mer innehållet av reklamen och inte antal gånger jag sett den som detta kommer handla om.

Kpa pension, i deras reklamfilm får vi höra om fredsaktivister som förhindrar produktionen av nya och effektiva vapen genom att rensa lök eller polera biljardbollar. Det är väll så att genom att ha sina pensions pengar hos Kpa så använder företaget/bolaget pengarna för att förhindra vapen produktion.

Är detta en bra ide??
Vi kan utgå ifrån att krig tyvär alltid kommer att existera som de gjort från människans födelse till slutet av männsklighetens existens. Om vi då tar på oss de historiska glasögonen och tänker på Kpas slogan blir man fan mörkrädd.

Tänker vi tillbaka på andra världskriget så tycker jag att de nya mer effektiva vapnen är att föredra. Ska vi låta artelleriet bomba städer i veckor och rasera städer till grus innan infanteriet kan vandra in? Eller ska vi ha vapen som vi kan rikta in på områden och vara säkra på vi träffar dem som vi vill träffa. För att då senare vandra in genom en stad som fortfarande fungerar, med levande civilbefolkning eller en död grushög?

Så vad är då bäst? Är effektiva vapen ett hot mot världfreden eller ett bra sätt att bespara den civila befolkningen lidande?

Men det är klart Kpa kanske vill gå tillbaka ännu längre i tiden. Blir krigen trevligare då?
Nej, som arkeolog har jag undersökt massgravar från bronsåldern med mängder av människor som fått kroppsdelar avhuggna och blivit beskjutna med pil och båge.
Jag skulle personligen föredra att bli skjuten av ett nyare vapen som försäkrade att jag dog med engång än att få en pil i mig som jag antagligen skulle överleva av för att senare dö av infektion, eller för den delen bli bombad och lemlästad.

Effektiva vapen är ett nödvändigt ont, mer precisa vapen besparar onödigt lidande. Så sluta spara pengar hos Kpa. Vi ska inte gå tillbaka i utvecklingen. Får Kpa som dem vill kommer snart krig beskämpas med stenar och det blir ingen trevllig syn det kan jag lova.

Hur funkar folk?

RSS 2.0