Morbror

 

 

Då är man morbror. En väldigt stolt sådan måste tillägas.

Jag har börjat så smått och fundera över min roll i min nya systerdotters liv och har kommit fram till en del som jag tänkte jag skulle dela med mig av så fler människor kan ta sin roll som morbror/farbror på allvar.

Tänkte vi skulle börja med det mest uppenbara användningsområdet först nämligen storleken.
Det finns många fördelar att ha en partner in crime som kan klämma sig igenom de flesta ventilationstrummor och liknande trånga utrymmen. Alla dessa platser som hittills varit omöjliga att ta sig in i blir en lätt match för en liten person insmord med smör eventuellt baconfett (trevligare lukt). Det finns en mängd olika storlekar på ventiler och hundluckor så det gäller att planera utifrån det att barnet växer så man kan få ut det mesta möjliga de första åren.

Utbildningsrollen kommer bli massiv då föräldrar sällan lägger krut på film hårdrock och tv-spel. Här blir det mycket att göra. Tänk att man kan börja från början med Pong och arbeta sig upp till Granturismo 5 lederna i fingrarna kommer låta som en cementblandare innan man är färdig men tiden kommer ses tillbaka på med fröjd. När vi kommer till film så blir det lite samma sak, man måste börja från början och arbeta sig framåt. Många timmars tittande blir det innan man kan hålla en vettig filmdiskussion så det är lika bra att börja tidigt, Starwars trilogin bör avklaras innan det första året är passerat.

Det blir en chans att bli lite barn på nytt. Alla roliga saker som djurparker och trimmning av mopeder kan upplevas på nytt och nu har man sina gamla misstag att dela med sig av, dock efter att de inträffar man vill inte göra det för lätt för de små liven.

Är det inte konstigt att vi inte blir bättre människor för varje generation?
Hur svårt är det att se andras misstag för att inte göra om dem? Som ni kanske har förståt vid det här laget försökte jag mig på lite humor tidigare men finns det inte en poäng?
Jag älskar historia för i mina ögon är den fylld av människor och deras misstag och vi har så mycket att lära av den men den ignoreras gång på gång och sedan blir folk förvånade.

Jag hoppas min systerdotter kommer ta med sig den enda sak jag tänker pränta in i hennes huvud - TÄNK SJÄLV! Visst lyssna på andra människor men ta bara inte efter dem, forska lite och forma din egna åsikt. För att citera den dumma gula björnen i röd tröja -Tänk tänk tänk


Hur funkar generationerna?

Kommentarer
Postat av: svärmor Pia

Vilken bra morbror Nell har fått!Kram

2011-07-23 @ 20:17:17
Postat av: Emma

Ja, han har fått den bästa morbrodern! En morbror som älskar oändligt! :)

2011-07-26 @ 20:24:30
URL: http://emmaterese.blogg.se/
Postat av: lulle

han är även en väldigt bra bror (:

2011-07-28 @ 22:42:09
Postat av: gnarp

Finns det verkligen nån som ens tänker tanken att stoppa in ett barn i en ventilationstrumma?

Filmens fantasivärld kan nog också vänta ett tag!

Skäms

2012-02-07 @ 12:35:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0