Det har äntligen hänt
Nu när snön ligger i drivor på de mest osannolika platser tänker jag bryta mot mitt tidigare mönster som hittils mest gått ut på att gnälla eller klanka ner på folk.( inte ett ord man hör så ofta)

Det är så mycket roligt som folk bara undgår att se för att marken täcks av någon vit massa som inte är speciellt användbar inomhus, tro mig. Nöjena i livet blir fler när snön och kylan ligger över landet.

Om man väljer att ge sig ut så har man redan där skapat sig lite nöje och äventyr, frågor bubblar upp i stil med Kommer jag överleva i den här jackan? Blir mina fötter blöta i de här skorna? Kommer yetin äta upp mig om jag inte har mössa på mig?
Sedan kommer det första steget. Det där som är så avgörande för resten av äventyret. Det finns egentligen bara två resultat, 1 Man sätter ner foten och tar ett kliv och bara sekunderna senare tar man ett till och känner att man besegrat elementen ännu en gång. 2 man sätter ner foten och ungefär sammtidigt kommer ens skrev farligt nära marken då foten alls inte har något fäste och liksom flyger iväg som en inoljad apelsin över en kurlingbana. Man får erkänna sig besegrad och vända eller uppsöka läkare.

Gör man som jag och tar bilen då det är ett välkänt faktum att man dör om man cyklar när det är isigt ute så möter man här en rad utmaningar.
Det brukar alltid vara snö över hela bilen, hur detta gått till är ett mysterium då det inte snöat på flera dagar men ändå så finns bilen där någonstans under en kubikkilometer snö.
Kommer man in i bilen vilket inte är säkert så väntar man med spänning medan man vrider runt nykeln, kommer den starta? Snö kanske blåst in i de vitala delarna och sabbat något. Man får resultatet snabbt och antagligen kommer man iväg eller får man vända hem igen.

Att köra är som att vara på en rallybana. Om man så kryper runt en rondell så är det klart att man förlorar greppet och glider i sidled. Härligt detta blir den ultimata utmaningen.

Kommer man fram utan att ha en pensionär i fronten så börjar liksom allt det roliga om igen. Första steget ut ur bilen osv

Nja nu har jag varit så positiv jag bara kan vara och börjar må lite illa, hoppas vi har inside hemma.

Hur funkar folk?

Granskning av informationskällor

För en tid sedan såg jag i Aftonbladet hur Carola hade utallat sig om jordbävningen i Haiti. Enligt henne skulle detta vara en helt naturlig företelse nu när världen snart kommer att gå under. I slut skedet kommer vi tydligen få utså både jordbävningar och hennes julskivor.

Anledningen till det här inlägget är dock inte Carolas utalande. För ett par dagar senare var det präst som gick ut i tidningar och försökte konstatera att det inte fanns några teologiska bevis för att Carola talade sanning, hon hade alltså inga belägg för sitt utalande.

Vilken otrolig lättnad detta var!

Om information ska vara något värd måste den komma från rätt källa. Carola är i min och förhoppningsvis större delar är världens mening ingen pålitlig källa. Så varför var det enligt prästen nödvändigt att försöka motbevisa henne? Tycker prästen att världen är befolkad av idioter som lyssnar på Carola och tar henne på alvar. Eller fanns det en annan plan bakom utalande. Kanske ville han bara synas lite.

Jag tänker inte ens ta i begrepet teologiska bevis med en tjugo meter lång tång. Sådant får min mage i obalans och det värker i hela bakhuvudet.

Jag är kanske naiv när jag anser att människor  i allmänhet är ganska smarta och förstår att man bör vara kritisk till männsikor som inte har någon anning om vad de pratar om. Jag menar hade Niklas Wahlgren sett i en dröm att en gigantisk bläckfisk skulle äta upp Gotland så vem fan hade trott på det.

Hur funkar folk?

Nä, inget 90-tal här inte

Det finns något som kallas tidskapslar där man lägger ner saker typiska för den tiden man lever i för att människor i framtiden ska få sig ett gött skratt när de får se storleken på dåtidens walkmans och liknande. Tanken slog mig när jag slog på tvn som man gör ibland och skulle se det nya humor/mat programet Landet brunsås.

Vilken otrolig dynga.
Det började med någon kass genomgång att mat har förändrats genom tiderna och att det inte fanns pizza i Sverige på 1800-talet. Okej jag tänkte visste inte männsikor det som bor här? Nja det var nog tänkt som ett skämt och visst skådespelarna hade ju 1800-tals kläder så det var nog tänkt som ett skämt. När man måste tänka så mycket är skämtet kört och inte roligt.
Sedan gick man igenom att den svenska tacon inte kom från Mexico till vad jag bara kan förställa mig folkets förskräckelse. Jag menar vem fan tror på alvar att våra tacos är genuint mexicanska?

Jag svalade detta och kollade vidare då en repporter kollade på någon burk med guacamole dipp och konstaterade att det bara var en 1% advokado i dippen. Detta gjorde mig skitförbannad, vad är det att sitta i tv och läsa innehållsförteckningen på matvaror. Vad den scenen i programet sa till mig var följande.
-Nu ska vi vad du är för dum att läsa själv här.
Man bara utgår ifrån att folk är idioter. Visst jag ska inte kasta sten i glashus här men ändå.

Åter till tidskapseln, Henrik schyffert. Som då är skapare till detta och andra meningslösa såkallade "humor" program.
Borde vi inte ta och gräva upp en 1990-tals tidskapsel och trycka ner honom i den. Han verkar ha fastnat i den tiden och allt han gör är att tjatta om den tiden. Tänk vilken överaskningen människorna eller aporna skulle ha om hundra år när de öppnar kapseln och får en livslevande 90-tals människa med på köpet.
I och för sig om nu utvecklingen går framåt kommer han inte vara långlivad men då skulle våra händer vara rena.

Hur funkar folk?

RSS 2.0