Design, till vilken nytta?

Jaha det är nog ingen som missat den nya Renault reklamen som rullar på våra tv-apparater. Där visas "framtidens" bil som är en el-bil.
Jag tillhör den skaran som inte riktigt är hundra procent säker på att våran värld mår dåligt av att bli lite varmare. Men det är klart att med dagens olje priser är el ett vettigt alternativ. Den smartaste åsikten om el och hybridbilar kommer väldigt oväntat från Jay Leno som är övertygad om att el-bilen kommer rädda den vanliga bensin-bilen.

Innan bilen togs i vardags bruk användes hästar. Hästarna sågs som verktyg och brukades ofta hårt tills det att de helt enklet ramlade ihop och dog. När bilen började användas för transporter kunde lite rikare människor rida hästar som hobby och rasen överlevde på det sättet.
När oljan så sakterliga tar slut kommer man kanske använda sin lite gamla bensinbil som hobby, medan el eller andra alternativa bränslen används i vardagen. På detta sätt kommer då bensin-bilen räddas eller ja flertalet kommer antagligen inte räddas då jag har svårt att tänka mig att någon kommer köra runt i en Ford escort för att det är kul.

Vart vill jag då komma?

Jo om man nu ska använda sig av el-bil varför (för allt som är heligt) ska den behöva se ut så här?
Vad ska man säga om något så vidrigt? Det gör ont i ögonen. Det är som att satan och Niklas Wahlgren fått ett kärleksbarn som ramlat ner i en spiraltrappa efter förlossningen och slagit i varenda steg på vägen ner.

Borde det inte vara så att när man gör en el-bil som redan har ett rykte om att vara mesiga och inte några riktigt bilar, kanske man då skulle ge den ett aggressivt och coolt intryck. Det enda intryck man får av den där skapelsen är att man vill trycka in plåten med en släga. Om den nu består av plåt? svårt att avgöra men det är antagligen plats.
Vem vill köra runt i en bil som ser ut som en hög play doh lera? Vad kan Renault har för motiv för att skapa något sånt här?
Motivet måste vara att de egentligen hatar el-bilen och vill att den ska få ett mes rykte, det kan vara en praktikant från någon förskola men att säga så blir en förolämpning för alla barn. Nej den ända anledningen de kan tänkas ha är att de hatar den och inte vill säja den.

Hur funkar folk?
Kommentarer
Postat av: Eva

"Det är som att satan och Niklas Wahlgren fått ett kärleksbarn som ramlat ner i en spiraltrappa efter förlossningen och slagit i varenda steg på vägen ner." - Hahahahaha. Låter något som Emma kunde ha skrivit! :)Ja, kul var det. Ja det är en läskig bil. En läskigt ful bil.

2010-01-27 @ 20:52:52
URL: http://evottpevott.blogg.se/
Postat av: Emma

Det tar jag som en komplimang :)

2010-01-27 @ 22:05:25
URL: http://emmaterese.blogg.se/
Postat av: Eva

Emma, det ska du! :)

2010-01-27 @ 23:13:02
URL: http://evottpevott.blogg.se/
Postat av: Matilda

den är verkligen GROTESK.. hade man inte sett ratten genom rutan hade det vart lite krångligt att veta vad som är bak och vad som är fram !

2010-01-27 @ 23:15:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0